top of page

De 4 hoogtepunten van Lesotho


Lesotho, 'Africa's Kingdom in the sky'. Tijdens een bezoek aan Lesotho ga je letterlijk sky-high. Een absolute aanrader is om het koninkrijk te betreden via de Sani pass. Eenmaal boven de grens gepasseerd bevind je je letterlijk in de wolken. Het laagste punt ligt op 1.400 meter en 80 procent van het land ligt boven de 1.800 meter. In bepaalde periodes kan er zelfs sneeuw liggen. Tip: vergeet niet om van het uitzicht te genieten met een drankje vanuit de highest pub of Africa! Reizen naar Lesotho worden eigenlijk altijd gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika. Maar ook langere rondreizen waarbij je Botswana en Namibië bezoekt zijn mogelijk. Afhankelijk van de hoeveel tijd en budget dat je hebt, en hoe reislustig je bent, zijn dit wat ons betreft de onmisbare must-see & do’s in Lesotho.

Thaba Bosiu

Deze goed onderhouden 'cultural village' is zeker een bezoekje waard wanneer je in Lesotho bent. Er zijn voldoende mogelijkheden voor een rondleiding om een goede indruk van de traditionele Basotho cultuur en geschiedenis te krijgen.

Sani pass

De Sani Pass is misschien wel de meest bekende grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Een rit over deze pas staat bij veel reizigers als een 'must do' op het lijstje. Dat is niet voor niets. De pas begint vanaf het Zuid Afrikaanse dorpje Underberg te klimmen. De pas klimt steil en in scherpe bochten over een gravelweg naar boven. Sluit je tour af met een drankje in de hoogste pub van Afrika, de Sani Top Pub.

Sehlabathebe National Park

Sehlabathebe is het enige officiële nationale park van Lesotho. Het is van ongekende schoonheid, maar ook zeer moeilijk begaanbaar. Wie bij nationale parken in Afrika denkt aan het spotten van leeuwen en olifanten vanuit een comfortabele safari-jeep in een keurig afgebakend stukje bos, zit volledig fout in Sehlabathebe. In Sehlabathebe is niet erg veel spectaculair wild te spotten. Het is park is wel één van de mooiste plekken om te wandelen in Zuidelijk Afrika. Dwars door de bergen op een gemiddelde hoogte van 2.400 meter, met adembenemende uitzichten over de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen.

Maletsunyane Falls

De Maletsunyane Falls torenen tweehonderd meter boven je uit. Het water valt in de ijskoude junimaand met roffelend geweld kapot op de ijsschotsen in het bevroren meertje aan je voeten. In warmere maanden kenmerkt een wolk van opstijgende mist de beide reusachtige watervallen. Het vlakbij liggende dorpje kreeg dezelfde naam, Semonkong. Betekenis: 'De plek van rook', ofwel dampend water.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page