top of page

De 10 must-see's van Namibië


Een land dat 40 keer zo groot is als Nederland maar waar nog geen 2,5 miljoen inwoners wonen heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. Rijdend van de hoofdstad Windhoek naar het Etosha National Park in het noorden zal dit gevoel je gegarandeerd besluipen. Afhankelijk van de hoeveel tijd en budget dat je hebt, en hoe reislustig je bent, zijn dit wat ons betreft de onmisbare must-see & do’s in Namibië.

Etosha National Park

Gelegen in het noorden van Namibië is dit dé plek voor het spotten van wilde dieren. Je kunt hier prima met je (4x4) huurauto door het park rijden. Zo heb je de vrijheid om te stoppen waar je wilt en hoe lang je wilt. De beste tijd om olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen te zien is tijdens ons najaar van juni t/m september. Het is dan het droge seizoen en de dieren trekken dan meer naar de natuurlijke waterbronnen in het park.

Sossusvlei

Een must op je rondreis door Namibië is een klim tot bovenop de hoogste duin van de wereld: Dune 45. Het uitzicht vanaf deze immense oranje zandduinen is zeker spectaculair te noemen, helemaal wanneer je hier met zonsopgang staat. Ben je ook meteen de drukke toeristenstroom voor, wel zo prettig. Ook spectaculair is om een rondvlucht over de vallei te maken wat een heel bijzonder uitzicht geeft.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Amerikaanse Grand Canyon de langste kloof ter wereld. Je zou verwachten dat een naam als Hell's Corner niet al te uitnodigend klinkt. Maar niets is minder waar. Maar al te graag dalen wandelaars van over de hele wereld af naar de diepte van de Fish River Canyon, om daar onder meer deze bocht te nemen. Het gaat zelfs zo ver dat je de wandeling maanden van tevoren moet reserveren.

Kaokoland

In het afgelegen Kaokoland in het noorden van Namibië kun je kennis maken met de Himba-bevolking. De vrouwen hebben een diep roodbruine tint doordat ze zichzelf elke dag insmeren met een mengsel van botervet, oker en kruiden. Dit beschermt ze tegen de felle zon. Een bezoekje aan de woningen is zeker de moeite waard want de nomaden leven nog op de traditionele manier en ze zijn erg gastvrij.

Walvisbaai

Walvisbaai is een stad in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het is de belangrijkste zeehaven van de stad. De visserij in dit deel van het land speelt een grote rol in de nationale economie. In het water bruist het van het leven: van walvissen tot flamingo's. Ook kunnen hier verschillende varianten van watersport worden beoefend, waaronder surfen en zwemmen.

Damaraland

Het minst bevolkte deel van Namibië en het leefgebied van de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en de op het leven in de woestijn aangepaste olifant. Breng ook zeker een bezoek aan ‘twijfelfontijn” waar nog honderden oude rotstekeningen te zien zijn.  Om zo dicht mogelijk bij de natuur te komen, kun je overnachten in een tent met de sterrenhemel hoog boven je. Midden in de woestijn kun je de sterren goed zien.

Swakopmund

Swakopmund is een klein en knus stadje in Centraal-Namibië. Aan de ene kant wordt het omgeven door het water van de Atlantische Oceaan en aan de andere kant door de hoge duinen van de Namibwoestijn. Dat Namibië in het verleden een Duitse kolonie was is hier nog goed zichtbaar. Je kunt hier 'Kaffee mit Kuchen' bestellen en menig inwoner van Swakopmund spreekt nog Duits.

Caprivi Strook

De Caprivi Strook is een unieke en smalle landstrook die Namibië  verbindt met Zimbabwe, Zambia en het noorden van Botswana. Tijdens een reis langs deze strook kom je langs vele dorpen. Bezienswaardigheden zijn de watervallen van Popa, het Mudumu National Park en andere kleinere wildparken, waaronder het Bwabwata Game Park en het Mahango Game Park.

Bosjesmannen (de San gemeenschap)

Voor een ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners van het land is een overnachting bij de Bosjesmannen indrukwekkend. Vaak spreken ze geen Engels, dus is het aan te raden om dit samen met een gids te doen. De gids gaat met je mee en kan ook de traditionele kliktaal van deze gemeenschap voor je vertalen. De Bosjesmannen maken net als vroeger nog gebruik van de kracht van alles wat er in de natuur te vinden is. Bladnerven worden gebruikt als garen, sieraden worden van natuurlijke materialen gemaakt, pijl & boog van bladeren en takken, maar ook worden kruiden op diverse manier gebruikt als medicijnen.

Sceleton Coast

De naam zegt het eigenlijk al: aan de Skeleton Coast liggen massa's scheepswrakken en menselijke skeletten. Door de onstuimige zee en de droogte verliepen reizen door dit gebied in het verleden niet altijd voorspoedig. Om deze reden is het verplicht jezelf te registreren voor je het gebied in gaat. Dit doet men om te weten wie erin gaat, maar ook wie eruit komen. Het park ligt in de zeer droge Namib woestijn.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page