top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Walvisbaai


Walvisbaai is een stad in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het is de belangrijkste zeehaven van de stad. De visserij in dit deel van het land speelt een grote rol in de nationale economie. In het water bruist het van het leven: van walvissen tot flamingo's. Ook kun je hier verschillende watersporten zoals kajakken, surfen en zwemmen beoefenen. Bezoek ook het nabijgelegen dorp Swakopmund als je in de omgeving van Walvisbaai bent. Wat ons betreft absoluut een leuke tussenstop tijdens je reis door Namibië.Walvisbaai werd al in 1487 ontdekt door de Portugezen en heeft zijn naam te danken aan, je raad het al, de vele walvissen die in de baai verbleven. Gedurende de jaren die volgden was Walvisbaai in handen van de Engelsen en de Zuid-Afrikaners. Pas sinds 1994 werd Walvis Bay teruggegeven aan Namibië. Tegenwoordig is Walvisbaai een leuk kustplaatsje waar een leuke, chille sfeer hangt. Vanuit Walvisbaai zijn er verschillende mogelijkheden om boottochten te maken waarbij je met een beetje geluk walvissen en dolfijnen kunt spotten. Naast dolfijnen en walvissen kom je in de omgeving van Walvisbaai duizenden flamingo’s tegen en heb je zelfs kas om pinguïns te spotten. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan kajakken.

Walvisbaai werd al in 1487 ontdekt door de Portugezen en heeft zijn naam te danken aan, je raad het al, de vele walvissen die in de baai verbleven. Gedurende de jaren die volgden was Walvisbaai in handen van de Engelsen en de Zuid-Afrikaners. Pas sinds 1994 werd Walvis Bay teruggegeven aan Namibië. Tegenwoordig is Walvisbaai een leuk kustplaatsje waar een leuke, chille sfeer hangt. Vanuit Walvisbaai zijn er verschillende mogelijkheden om boottochten te maken waarbij je met een beetje geluk walvissen en dolfijnen kunt spotten. Naast dolfijnen en walvissen kom je in de omgeving van Walvisbaai duizenden flamingo’s tegen en heb je zelfs kas om pinguïns te spotten. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan kajakken.

Een leuk weetje is de manier waarop in Walvisbaai de straatnamen worden aangegeven. Naar Amerikaans voorbeeld zijn ze genummerd en staan ze haaks op elkaar. Geleidelijk aan worden de nummers vervangen door namen die iets met Namibië of de historie ervan te maken hebben. Eén ding is ongewijzigd gebleven: als de naam eindigt op road dan lopen ze in de richting van de oceaan, is er sprake van een street dan lopen ze evenwijdig daaraan en staan ze haaks de roads.

Comentários


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page