top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Caprivi strook


De Caprivi regio: een natte en groene regio die in groot contrast staat met het verder vooral droge en woestijnachtige Namibië. Deze 400 kilometer lange strook land in het uiterste noordoosten verbindt Namibië met Angola, Botswana en zelfs met Zimbabwe en Zambia. Dit is een relatief onbekend stuk Namibië maar vanuit dit gebied heb je de mogelijkheid vele bekende trekpleisters in de nabijgelegen buurlanden te bezoeken.

De Duitsers hoopten met de aanschaf van de Caprivi strip een goede eerste stap te zetten op hun kolonisatiepad van de west- naar de oostkust. De annexatie van Rhodesië in 1895 door de Britten gooide echter roet in het Duitse eten. Toch was de Zambezi rivier de belangrijkste redenen voor Duitsland om Zanzibar in 1890 in te ruilen tegen deze smalle strook land. Water was in het woestijnachtige Namibië van onschatbare waarde. Naast de Zambezi rivier stromen ook de Kwando, Linyati en Chobe rivieren door dit gebied. De Duitse Graaf Leo von Caprivi tekende de uitwisseling van Zanzibar tegen de Caprivi regio met koningin Victoria van Groot-Brittannië. De regio dankt zijn naam aan hem en tegenwoordig wonen er zo’n 66.000 mensen in dit gebied.

Katima is de grootste plaats in de Caprivi strip. Het is een populaire uitvalsbasis voor excursies naar de machtige Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe. Deze plaats is wat minder toeristisch dan bijvoorbeeld het plaatsje Victoria Falls maar alsnog toch vlakbij de watervallen.

Naast de wereldberoemde Victoria Falls kun je vanuit de Caprivi regio ook gemakkelijk de in Botswana gelegen Okavango Delta en Chobe National Park bezoeken. Chobe is de grootste toeristische trekpleister van Botswana. Een perfecte plek om de Big Five te spotten - olifant, neushoorn, luipaard, leeuw en buffel. Wil je dit park op eigen gelegenheid verkennen? Zorg dan dat je het park betreedt met een 4x4 auto, zonder dit type auto mag je helaas niet het park in.

In het gebied zelf kun je ook een bezoekje brengen aan het Bwabwata National Park. Ook in dit park heb je kans om te “Big 5” te spotten. Zorg dat je goed uitgerust op pad gaat, je spot skills worden namelijk ultiem op de proef gesteld in dit park. Door de regen is dit gebied groen en dicht begroeid, hierdoor is er voldoende mogelijkheid voor de dieren om zich ergens achter te verschuilen. Naast het Bwabwata National Park zijn ook de Popa Falls een bekende bezienswaardigheid in het gebied. De watervallen, gelegen aan het begin van de strook, worden ook wel de toegangspoort tot de Okavango Delta genoemd en zijn zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen!

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page