Kuyo Afrika helpt je met het organiseren van jóuw droomreis naar Zuidelijk-Afrika, ook in Corona tijden

Reizen in het Corona tijdperk

 

Laat ik vooropstellen dat Corona ons meer leed dan plezier oplevert. Echter zijn er toch een paar positieve punten te benoemen. Bijvoorbeeld dat er momenteel veel minder gereisd wordt en de meeste bestemmingen daardoor heerlijk rustig zijn. In Zuidelijk Afrika kom je normaal gesproken al niet veel mensen tegen maar dat is nu nog minder. Grote kans dus dat wanneer je een bijzonder wild dier hebt gespot, je hier helemaal alleen van kan genieten. Daarnaast is de lokale bevolking nóg blijer dan normaal om reizigers te ontvangen. Het internationale toerisme levert een belangrijke bijdrage aan de economie en men is dus heel blij om je te mogen ontvangen!

 

Reizen naar Zuidelijk Afrika is op dit moment heel goed en veilig mogelijk. Ja, er zijn PCR-testen nodig en ja op de publieke plekken moet een mondkapje gedragen worden en gelden er soms op bestemming maatregelen waar je rekening mee moet houden. Echter, met een goede voorbereiding en de juiste informatie kun je veilig genieten van een geweldige reis in Zuidelijk Afrika. 

 

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voor een zorgeloze reis tijdens Corona tijden en de actuele maatregelen per bestemming.

Corora Zuid-Afrika.jpg
Cheetah 35.jpeg

Veilig op reis naar Zuidelijk Afrika in Corona tijden

"Ondanks COVID met enig geregel - PCR tests, extra grensperikelen - een schitterende vakantie gehad. Mede door de grote betrokkenheid van Marije voor, tijdens en na de reis. Waarbij ze ons voortdurend op de hoogte hield van alle mogelijke veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Gelukkig konden we de reis die we vorig jaar af moesten breken vanwege de lockdown nu volgens plan afmaken. Marije bedankt!"

- Anton, Gerard & Gilda -

Actuele maatregelen per bestemming

Situtie ter plaatse

Veilig reizen naar Zuidelijk Afrika is heel goed mogelijk, mits je goed bent voorbereid. Zowel Zuid-Afrika, Namibië als Botswana ontvangen graag weer internationale reizigers en hebben strikte regels en protocollen die ze naleven om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Onderstaand vind je een overzicht van de actuele maatregelen per bestemming.

Zuid-Afrika


Update 31 december 2021 Reizen naar Zuid-Afrika Op dit moment maakt Zuid-Afrika geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen overhandigen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Zuid-Afrika. Maatregelen in Zuid-Afrika Het dragen van een mondkapje is in Zuid-Afrika verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Zuid-Afrika hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt vanaf 31 december 2021 geen avondklok meer in Zuid-Afrika. Terugreizen naar Nederland Je mag alleen terugreizen met een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud voor het aan boord gaan, én een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Wanneer de PCR-test maximaal 24 uur oud is bij vertrek, is een sneltest niet nodig. Bij aankomst in Nederland ga je 10 dagen in thuisquarantaine. Op de 5de dag mag je een PCR-test laten doen bij de GGD. Wanneer deze negatief is, mag je vervroegd uit quarantaine.
Namibië


Update 16 december 2021 Reizen naar Namibië Op dit moment maakt Namibië geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen overhandigen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Namibië. Maatregelen in Namibië Het dragen van een mondkapje is in Namibië verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Namibië hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt een avondklok van 22:00 uur tot 04:00 uur. Terugreizen naar Nederland Je mag alleen terugreizen met een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud voor het aan boord gaan, én een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Wanneer de PCR-test maximaal 24 uur oud is bij vertrek, is een sneltest niet nodig. Bij aankomst in Nederland ga je 10 dagen in thuisquarantaine. Op de 5de dag mag je een PCR-test laten doen bij de GGD. Wanneer deze negatief is, mag je vervroegd uit quarantaine.
Botswana


Update 20 december 2021 Reizen naar Botswana Bij aankomst in Botswana moet je een negatieve PCR-test kunnen overhandigen die niet ouder is dan 72 uur oud. Het is aan te raden om hiervan een geprinte versie van bij je te hebben. Bij aankomst in Botswana wordt er daarnaast ook een sneltest gedaan en word je gescreend op corona verschijnselen. De sneltest is gratis en de uitslag heb je binnen 20 minuten. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Botswana. Maatregelen in Botswana Het dragen van een mondkapje is in Botswana verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. Er is een avondklok van 20:00 uur tot 04:00 uur. Terugreizen naar Nederland Je mag alleen terugreizen met een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud voor het aan boord gaan, én een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Wanneer de PCR-test maximaal 24 uur oud is bij vertrek, is een sneltest niet nodig. Bij aankomst in Nederland ga je 10 dagen in thuisquarantaine. Op de 5de dag mag je een PCR-test laten doen bij de GGD. Wanneer deze negatief is, mag je vervroegd uit quarantaine.

Safari Kruger.jpg
Monique - Zuid-Afrika.jpg
Selfdrive Namibië.jpg
Kruger Park Safari.jpg
Review Harry.jpeg

Waar moet je rekening mee houden?

Een flexibele instelling is een must

Voor verre reizen, en zeker naar Afrika komt een flexibele instelling altijd goed van pas. Het is niet voor niets dat een bepaalde gebeurtenis vaak niet verder onderbouwd wordt dan met simpelweg “this is Africa…”.

 

Maatregelen kunnen snel en last minute wijzigen. Hierdoor blijft het soms onzeker of de geplande reis daadwerkelijk doorgaat. Ik blijf gedurende de aanloop naar de reis altijd in contact met mijn reizigers en mocht de reis niet door kunnen gaan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Gezondheidsdocumenten

De voorbereiding voor de reis bestaat nu naast een aantal mogelijke inentingen ook uit wat meer papierwerk. Ik ontzorg je hierbij door je van de juiste en actuele informatie te voorzien, bijvoorbeeld door aan te geven wanneer je welke test moet uitvoeren en welke documenten je nodig hebt om naar Zuidelijk Afrika te reizen. Bijkomende kosten voor de testen voor- en tijdens de reis zijn niet inbegrepen in de reissom.

 

Mocht er door een positieve corona test niet gevlogen of (terug-)gereisd kunnen worden, dan is Kuyo Afrika hier niet verantwoordelijk voor. Waar het kan help ik je uiteraard met het bijboeken van een verblijfplaats maar eventuele meerkosten zijn voor jouw rekening.

Verzekeringen

Een goede reis- en annuleringsverzekering is in deze onzekere tijden nóg belangrijker dan normaal. Kuyo Afrika raad je aan een passende verzekering af te sluiten voor je op reis gaat. 

 

Annuleren naar aanleiding van Corona is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt omdat het geen plotselinge gebeurtenis meer is. Er zijn inmiddels meerdere verzekeringsmaatschappijen, zoals ANWB en AON die eventuele Corona gerelateerde kosten tijdens de reis naar een land met een oranje kleurcode wel dekken. Het is verstandig je hier goed in te verdiepen voor je een polis afsluit. Omdat je voor je reis zelf je ticket boekt is het belangrijk bij het afsluiten van de annuleringsverzekering de extra clausule 'samengestelde reis' af te sluiten. 

Goed om te weten is dat wanneer je in het buitenland ziek wordt en opgenomen moet worden (bv. met corona), deze kosten (grotendeels) gedekt zijn via je basiszorgverzekering, zelfs in landen met een code oranje reisadvies. Alleen wanneer de zorg duurder is dan in Nederland krijg je niet alles vergoed via je zorgverzekering. Check ook altijd goed hoe de SOS-kosten (repatriëring, terugreiskosten, reddingskosten en hulpverlening) gedekt zijn, deze zitten niet standaard in een basiszorgverzekering. Kortom: zorg dat je goed de polisvoorwaarden helder hebt bij het afsluiten van je reis- en annuleringsverzekering!

Vliegtickets

Het boeken van de vliegtickets doe je zelf. Dit heeft als voordeel dat je zelf bepaalt welke vlucht het beste bij je wensen aansluit en dat je hier geen extra commissie over betaalt. Uiteraard geef ik je tips en adviezen om op basis van je wensen de beste vlucht te zoeken.

Naast overheden kunnen vliegtuigmaatschappijen ook zelf aanvullende regels/maatregelen instellen. Het is verstandig om bij het boeken van de vlucht goed te kijken naar de boekingsvoorwaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot eventueel wijzigen van de vluchtdata of de mogelijkheden tot een refund/voucher.

Reisvoorwaarden

Wanneer we het reisprogramma hebben vastgesteld ontvang je een boekingsbevestiging met hierin het verzoek om de totale reissom binnen 5 dagen te voldoen. Kuyo Afrika is aangesloten bij GGTO en daarmee zijn jullie altijd gedekt bij eventueel financieel onvermogen van Kuyo Afrika. Bekijk hier de Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op alle reizen die bij Kuyo Afrika worden geboekt.

Wil jij een onvergetelijke droomreis maken naar Zuidelijk Afrika?

Ben je inmiddels ook net zo overtuigd als ik dat veilig reizen naar Zuidelijk Afrika goed mogelijk is? Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. Ik sta altijd voor je klaar voor advies en tips!

Schermafbeelding 2021-03-22 om 13.14.10.

Bel of Whatsapp Marije: 06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Spitzkoppe Namibië Lobke
Blouberg strand-2.jpg
Sani Pass.jpg
Anouk Etosha
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.